Usch och fy!

På två sätt...

För det första så har det hänt igen. Hörde igår på förmiddagen att det var värsta utryckningen, men hann bara se en brandbil så jag trodde att det brann någonstans i närheten. Men en stund senare hörde jag på radion att man hittat en död kvinna ute, väldigt nära där vi bor. Där vi ofta går med Selma på promenad ("skogen" som jag kallat det tidigare). Huga! Först trodde de att de var ett mord, men sedan lät det inte som det. Så vi får väl se om det sägs något mer efter obduktion och sånt. Det var en hundägare som hittat henne, vad jag förstod intill cykel/gångvägen, så man tänker ju såklart "tänk om det var en själv som hittat henne". Huvvaa... Väldigt tragiskt i alla fall och obehagligt. Känns ju nästan som att vi är förföljda av sånt där... Och ändå har vi bott i "lugna" områden. Men det händer väl såklart oftare här eftersom det är så mycket folk. Tydligen bor det typ lika många människor i den här stadsdelen som i Piteå så.

Och det andra hemska. Var tvungen att möta min största fobi idag. När jag skulle träna och tog fram bollen så kröp det en spindel på den. Huuuga! Trots att man tar typ ett kilo papper och blundar med ena ögat och kisar med det andra tar det ändå emot i handen. Man vill inte göra rörelsen. Och när man väl tillslut bara gör det är handen så krampig att man förmodligen krossar skitsaken i ren rädd-ilska. Man springer till toan (som man förberett väg till innan och öppnat locket) och släpper pappret fortare än blixten. Och sen kommer hurrvet i hela kroppen. Hgggh! Men samtidigt lyckan över att man klarat det. Pjoh!

Jaaaaaa, jag hataaaaaaaaaaaaaar sp***lar med hela min kropp. Och det spelar ingen roll om det bara är en liten en. Förutom på så sätt att jag inte klarar av de större överhuvudtaget, om inte J är hemma måste jag ta dammsugaren, eller en bautasko. Så then you know.

Måste gå ut och gå med S:et nu, men inte i närheten av "skogen" såklart. Har lovat mamma. ;) Och sen måste jag verkligen ta itu med att boka mitt frisörbesök som jag skjutit upp så länge nu. *Hatkärlek*


En skön låt för att muntra upp det tråkiga.

Iyaz ft. Sean Kingston - Replay



Parodi

Shit vilken parodi det var när jag skulle till jobbet igårkväll. Det tog 45 minuter att åka ca tre kilometer...

Det började med att bussen härifrån var jättesen. Och eftersom jag tagit den senare av två alternativ så blev jag grymt stressad, då det måste klaffa för att man ska hinna med nästa byte. Och när den väl kom förstod jag varför, den gick i snigelfart. Dessutom tog det stopp i varje uppförsbacke, den orkade inte upp. Så busschauffören var tvungen att gå ut och stänga av bussen varje gång. Hade seriöst gått fortare att gå till Gullmarsplan. Tillslut tog vi oss ändå dit och självklart såg jag just hur den andra bussen jag skulle ta blinkade ut då jag klev ut genom dörren. Rusade in till T-banan istället och hade tur då det stod ett tåg där just då. Så jag hoppade på och väntade på att det skulle åka, men det gjorde det inte... Då säger den chauffören att "det är stopp en station fram (där jag skulle av) eftersom ett tåg gått sönder där och man var tvungen att utrymma", så han var tvungen att invänta direktiv. Baaah! En kvinna tog initiativ och öppnade dörrarna, så då sprang även jag ut och upp igen för att vänta på nästa buss (av den som just gått), vilket ju då såklart hade lång väntetid. Bussen stod en bit bort och väntade, och när det närmade sig avgångstid och chauffören skulle starta gick det ju sååååklart inte! Nån SL-personal kom dit och dom höll på att greja. Under tiden stod jag och kikade om T-banan verkade funka, men tågen stod fortfarande stilla, så det var inget alternativ. Det stod en till likadan buss bakom den trasiga och väntade på sin avgångstid, så varför inte bara den körde fram istället och plockade upp oss strandsatta är ju en gåta. Men rätt ska ju tydligen vara rätt med SL, eller så inte... Efter ytterligare väntetid gjorde den tillslut det, så jag fick åka min "en" station (är för långt att gå då man har ont om tid). Väl framme i Skanstull hade jag i alla fall tur så 3:an stod där när vi kom så jag burnade ut, ur den ena bussen till den andra, och hann precis. :)

Trots att jag var en kvart sen var det samma kaos på jobbet, förmodligen fler som blivit drabbade och var sena. Så jag hann vara med från början ändå. Fast parodin fortsatte ju såklart, med hattrick och kaffemaskins-krupp på småtimmarna. Men roligt hade vi i alla fall! Och ibland blir ju saker faktiskt bättre när dom ställs på kant, åtminstone tokroligare. ;) 


Den bruna modden har alltså tagit över stan och klistrar, klibbar och följer in överallt. En på jobbet beklagade sig över "följa-in" problemet och en annan sa att "det ser mer ut som ute än inne, inne". Jag höll med om hur knäppt det är här och dom undrade "men HUR gör ni då?". :) Jag förklarade att vi faktiskt låter snön kladda ihop så det blir hårt, istället för att porösisera den och försöka smälta bort den med salt. Plus att vi såklart äger spadar (och inte skottar med sopskyfflar...)

Apropå det så vet jag nu varför folk på landsbygden är "fetare" än folk i tätorter. Det är ju såklart eftersom man måste klampa runt i en påse med brunt strösocker hela vintern. Så man tar två steg fram och ett bak hela tiden och sedan slirar hit och dit som i ett potatisland. Så man får mer vardagsmotion. Eller? :)

But I still like it!







Reklamen tar över världen

Äsch, hann/kunde inte skriva igår eftersom internet inte funkade, så det blev visst ingen hel vecka.

Vi skulle ju som sagt till Barkarby då i alla fall, men hamnade i världens bilköer, så det blev mest att springa igenom affärerna eftersom vi hunnit bli så hungriga. Dock fanns det inte så värst mycket heller tyckte jag, mest skor och roliga saker till barn. Och det var inte riktigt det jag var ute efter... :) Sedan sprang vi in på Ikea där vi skulle köpa lax, men det fanns inte. Och hundbajspåsar hittade vi inte. Sedan skulle vi på Djurmagasinet och köpa tandkräm åt Selma, men det glömde vi. Så det blev inte mycket uträttat. Får göra om det någon annan gång under mer planerade former.

Ikväll jobbar J så vi är ensamma, men det gör inget för det är ju Lets Dance... ;) Lätt den bästa säsongen hittills. Jag menar;

M:et är ju med, förmodligen Sveriges (enligt mig) bästa ögongodis.
Dessutom Markus Birro, som är djup, smart och härlig! 
Häftiga Gudrun Schyman,
och sist men definitivt inte minst, Willy. Den skönaste! Han kan få komma och snickra hos oss närsomhelst.

Men nu blir det en kort paus, vi ses efter reklamen.


Reklam; Hej! Jag heter Monica, jag är inte bara byggnadsledare, utan mamma också. Förut gick jag alltid och funderade på vad jag skulle köpa till den som fyllde år. Det tog både tid och energi. Man ville ju inte köpa något som de redan hade, eller något som de bara slängde bort. Men nu har jag kommit på en lösning. Det är så enkelt och lätt att vem som helst kan klara av det. Och man kan göra det när det passar en själv. De har ingen bindningstid och leverensen går snabbt. Dessutom har de riktigt bra priser. Gör som jag, gå in på www.tidningsbutiken.se. Och dina problem är väck.


Välkomna tillbaka. Imorgon ska både J och jag jobba kväll. Så kommer Ante hit och är hundvakt. Superbra! Och det var ruskigt längesedan S:et fick träffa sin favvokarl, så hon kommer förmodligen bli sjukt överlycklig. :D Sedan blir det ju då såklart att jobba förmiddag på söndag (alltid kväll-dag på helgerna, bra för den som är ledig, tråkigt för mig). Får hoppas man lyckas somna i tid då, brukar ju ha problem med det. :S

Nej, nu börjar Lets Dance!

 Marcus Birro och Helena Fransson. 

PS. Om du har en blogg och skriver något om tidningsbutiken kan du kanske få en prenumeration, som jag hoppas att jag får nu. ;)





Schtaan

Har ju glömt skriva idag! Måste ju försöka hålla mitt varje-dag-skrivande.

Idag var J äntligen ledig så vi började dagen med att gå på långprommis i solskenet. Bort till rasthagen där Selma fick springa fritt och leka med pipen. Det verkade vara populärt. :) Var jättelängesen sist eftersom det varit så lerigt där hela hösten. Men nu när det är massa snö var det perfekt!

Himla kul att det är så mycket snö här nere. Det trodde vi faktiskt inte att det skulle vara, inte såhär länge iaf. Det enda problemet är ju att dom som sagt inte kan skotta. Ser helt sjukt ut på vissa ställen, plus att antalet trottoarer minskat med hälften.

Well weeell, idag var vi in en stund till stan och skulle försöka fynda. Men som vanligt hinner man ju ingenting. Var så mycket nytt i alla affärer att titta på, plus all rea, så man blev helt snurrig. Sen hjälper det ju inte att vissa går med snigelfart... ;) Så det enda vi tog med oss hem var teer. :) Änglate från NK och ett supergott rött Chai från Bönor och blad.

Alltså, ingen vinterjacka. Får se om jag åker in själv imorrn, skulle som vilja på Urban och kolla, eller så bara på söder. Elleeer så ska vi kanske åka till Barkarby och kolla om det finns nåt på outleten där. Elleeer så ska vi och fika med Jakob... Ska försöka hinna klippa J också. Nej, men gud vad mycket det blev nu då, det var ju inte alls det som var meningen. Äsch, saker och ting finns ju kvar. Får se vad det blir...

Dagens Stockholms-tips: Urban Outfitters. Ganska dyrt, men bara lokalen är lätt värt besöket. Sjukt häftigt! :)


 


Dagen med stort T

Idag var dagen med stort T, inte bara Tisdag såklart, utan även dagen då jag äntligen Tränade med min pilatesboll. Fick den för längesedan (var det av dig Ida?), men har aldrig lyckats få någon att blåsa upp den. Men igårkväll gjorde J äntligen det, så jag fick ha min efterlängtade premiär. Det var superkul, särskilt att utmana sig själv. :)

Det följde med en bok också som var uppdelad i tre delar (mage/rygg, ben och rumpa, armar, axlar och bröst), så det passar ju bra att köra tre gånger i veckan. Plus att det var stretchövningar också, som man garanterat skulle behöva göra lite oftare.

Tycker verkligen att funktionell träning är superbra! Man behöver inte alltid ett gym med massa grejer och utrustning, det räcker långt med ens egna kropp. Och den är ju mycket billigare. ;) Fast det underlättar ju såklart att ha nån hantel/vikt, gummiband, matta eller boll. Men eftersom det kan bli lite tråkigt i längden så är ju den gyllene regeln (som med all träning) att man måste variera sig. Och min motivation som inte direkt legat på topp sedan vi flyttade hit och man haft massa andra saker att göra hela tiden, känns beydligt starkare nu. Så jag tänker banne mig ta igen allt jag förlorat. ;)






Imorrn ska vi försöka fara på stan en sväng, om jag inte jobbar. Äntligen är J ledig! I neeeed a vinterjacka, desperatly. Och han också.

Visningar

Tjabba!

Har just "bitit i den varma ärtan" (som J älskar att säga) och tagit igen gårdagens missade visningar. 3 lägenheter på 3 timmar. Det var ju inte så bra resultat! Men blir lätt så när man ska flänga runt hela stan med t-bana och bussar. De första två var på Fredhäll, en lugnare del av Kungsholmen. Dom var fina, men små och lär ju gå upp massor som vanligt. Den ena hade till och med en glimt av vattnet från balkongen och en underbar omgivning runt knuten, med klippor och utsikt. Så det  är väl kört! I den sista som låg en bit söder om stan kände jag bara att "neeeej, här ute vill jag inte bo". Då bor jag hellre där vi bor nu ju (och det vill inte säga så lite...). Dessutom bodde det tjejer i de två första, och en ensam kille i den sista, så det kan ju ha bidragit till känslan... ;P Men då var man tillbaka på ruta ett igen typ.

Hursomhelst det finns nu störiga typer på dessa visningar må jag säga:

De som barrikaderar lägenheten direkt och tror att dom redan bor där. Skämtar (?) om var dom ska ha möblerna, vilka väggar dom ska riva, vilka andra saker dom ska fixa i lägenheten, och hur dom i allmänhet planerar att bo där. Och det nämns inte, om vi får den... Och självklart provsitter dom alla möbler också!

Sedan finns det dom som bara går in för att sabba, så ingen annan ska vilja ha lägenheten. Någon frågar; "Det finns bra med parkeringsplatser här va?" Den störige svarar såklart, istället för mäklaren; "Ja, än så länge i alla falll (syftar förmodligen på ombyggnationer eller nåt)!" Samt kommenterar högljutt att "här ser det ut som en vattenskada", "den här var ju inte lika fin som den andra" (direkt dom kommer in genom dörren), inspekterar övertydligt och med bekymrad blick olika objekt i lägenheten. Helt enkelt framhäver allt negativt dom kan komma på, så alla andra ska höra.  

Sedan har vi självklart skrytaren, som gärna förtydligar för mäklaren att den just nu bor vid vattnet på Sööööder och att den här lägenheten är såååå mycket mindre än den perfekta som den redan har. Fast personen ska visst ändå ha en ny!? Eller dom som tar med sig sina föräldrar med fet plånbok, pratar om vart man kan ha "matsalen" (i en etta). Eller personer som bara har klätt sig som en äkta brat och petar halväcklad på köksbanken och grimaserar då den tittar in i garderoben.

Såklart kan samma person ha flera av dessa stereotyper inom sig. Och har den alla tre, blir den en alldeles extra störig art. Alldeles utmattad går man därifrån... :S

Men en dag, då jäklar! Då ska det bli vi som kniper lägenheten! Förmodligen kommer det måsta vara ett enormt renoveringsobjekt, om det ska ligga där vi vill att det ska ligga. Eftersom invånarna i den här staden uppenbarligen ofta föds med tummen mitt i handen.

Nu Paradise, bye bye!






Seg...

Usch, det senaste dagarna har jag verkligen varit riktigt ineffektiv. Skulle gå upp tidigt imorse för att hinna kika igenom vilka visningar som skulle gås på, men eftersom jag jobbat natt i veckan så kunde jag inte aaaalls somna då jag borde. Utan det blev istället någon gång efter tre eller mer... Så jag orkade inte gå upp då väckaren ringde (låg dessutom back i sömn redan innan) och hann då inte heller kolla visningarna och åka iväg innan dom började. :( Och J som hade tagit bilen till jobbet så jag skulle ha kortet att åka med, plus att det var sjukt mycket visningar i helgen så chansen att få napp var större. Dock var det inte så många som kändes sådär bra i själen. Men dumma jag ändå!

Fick i alla fall se dagens ljus idag, som jag inte gjort de senaste fyra dagarna. Så det får jag väl känna mig nöjd med.

Egentligen borde jag inte ha några problem med att jobba natt, tycker nästan det är roligare och jag har ju gjort det förut och då var det inga problem. Men nu har jag så himla svårt för att sova innan, som man verkligen behöööver. Och sedan svårt för att vända tillbaka dygnet igen, så man kan jobba förmiddag om det erbjuds. Men det är nog som så att det är enklare om man har ett schema att gå efter så man vet när man ska jobba och om man bor i ett mindre lyhört hus. För öronproppar är inte min melodi!

Såhär såg det exempelvis ut i onsdags då jag skulle försöka sova länge: Vaknade vid nio av att hemtjänsten skrek till tantan ovanför, och undrade "om hon ville fortsätta sova och att han skulle komma tillbaka senare?". Mmm, tack det vill JAG om inte annat! När jag senare lagt mig för ett nytt försök att slumra till, så kommer han ju givetvis tillbaka åsså drar hela fadderullan igång där uppe, med stök och bök. Och ännu senare då jag fortfarande försöker få en blund står tv:n där uppe på med nån trevlig serie med bakgrundsskratt var tredje sekund. Blev tvungen att sätta på radion hyffsat högt för att lyckas överrösta ljudet. Bah! Men pigg som en lärka lyckas jag inte somna, bara vila kroppen om det då skulle kunna hjälpa nåt. Nästa dag då jag jobbat, är dödstrött och sover som bäst väcks jag av att samma hemtjänstgubbe står i trappuppgången och för ett långt och högljutt samtal. Har som förstått nu att tantan har dålig hörsel... Och det bör tilläggas att denna trappuppgång har mer resonans än jag vet inte vad. Så det går inte ens att viska tyst i den. Drog täcket över huvudet och ville bara att det skulle ta slut! Bah igen!

Så nu har även detta problem lagts till listan över saker att ta i beaktning vid ett ev. lägenhetsköp. Shit den blir bara längre och längre ju längre tiden går ju. :S Fast jag har varit rätt bra på att räkna bort saker också den senaste tiden, så det kanske ändå inte är helt omöjligt.

Men summeringsvis så har de senaste dagarna alltså bestått av sömnbrist, huvudvärk, kyla, mörker, och jobb om vartannat för mig och J (han dag och jag natt) och usel sushi (får vi ta nån annan gång). Så dom som säger att man inte borde ha ob på natten för att det är självvalt, dom kan ju bara **** ***! ;)

Har inte ens hunnit på stan sedan vi kom tillbaka efter jul och nyårsledigandet. :( Inte en endaste kik på rean ens... Så på tisdag då J är ledig funderar vi på att åka in tillsammans och försöka göra slag i en del saker. Får väl se om man jobbar då. :S

Nu kommer han hem så nu ska jag skämmas lite och sedan åka iväg och storhandla.

Hade tänkt försöka mig på att skriva varje dag den här veckan, men med allt annat som jag har att göra så får vi väl se hur det går... :P Ha det bra, du som läser! Och sov gott hoppas jag! :)

PS. Jag viiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiill ha en egen bra lägenhet! Nu!



RSS 2.0