All groggy

Är aningen groggy efter att ha jobbat natt i natt. Lyckades inte sova mer än typ en kvart innan passet eftersom jag blev bokad med så kort varsel och i morse när jag skulle sova blev jag först väckt av mor och sedan brevbäraren. Plus att dagsömnen inte blir som vanlig nattsömn. Jobbar natt till helgen också så då hoppas jag att jag hinner planera sömnen lite bättre.

Oj, inatt var det fullt också! Verkade vara fullbelagt nästan överallt i stan där ett tag. Men jag hade en väldigt gullig patient som tur var. Blev så rörd när jag skulle gå av passet och önska lycka till. :) Kul med så fina människor! Och kul när man känner att man verkligen gjort något för någon. Det är sådana känslor som verkligen stärker en, såhär när man är ny framförallt.

Jaja, nog med känslosvall. I helgen var vi på två visningar av lägenheter. Den ena var en besvikelse och den andra var en "hägring". För bra för att vara sann helt enkelt. Den låg på söder och var så sinnesjukt fin. Värsta toan, balkongen och en otrolig öppenhet/ljushe, tack vare takhöjden och de höga fönstren. Till och med trapphuset var riktigt fint! Men haha, utropspriset var 1 495 000 och dom hade fått in ett förhandsbud på 2 200 000. Och två dagar senare låg den på 2 450 000. Mmm joo, just det! Sedan gjorde det ju inte saken bättre att en tjej som också var där på visning böjde sig fram mot oss och sa: Gud, ni passar verkligen i den här lägenheten! Det ser typ ut som att det är ni som bor här redan. Aaaagh jaja. Life goes on. ;)

Ska gå och börja med lite mat nu, J kom just hem. För intresseklubbens räkning blir det idag pasta och veg.köttbullar i tomatsås med bl.a färsk basilika och persilja (som jag sent omsides, eller vad det heter, planterat ute i en kruka på balkongen). Allt blir verkligen godare med färsk basilika!

Och sedan ska jag tvinga J att massera mitt superonda och avdomnade muskleknutområde som jag håller på att bli galen på. (Spa-programmet I miss yoooooooou, massage, massage, massage!)
 
Ha det så himlarns bra!

Sjukt fult!

Hade ju tänkt lägga in detta också för längesen.

http://svtplay.se/v/1646293/abc/babyrekord_i_abc-omradet?sb,k103290,6,f,-1


Haha, efter 1.22 virrar en liten usk:a förbi! Så fult! :D

If you seek Mary

Ja, undra vart hon har tagit vägen?

Nej, men jag har flyttat, jobbat och stått i som bara den den senaste tiden. Pjoh, att det ska vara så mycket jobb med en så liten flytt. Men har man vissa tvångstankar angående struktur, ordning och perfektionism blir det lätt så. Det senaste dagarna har jag i alla fall spenderat med att försöka lära känna det nya bostadsområdet. Främst genom diverse promenader. Igår lyckades jag virra bort mig (eller nej, det var inte mitt fel, vägen tog ju slut) så vi var ute i mer än en och en halv timme. I solen, stackars Selma. :( Nåja, hittar nu någorlunda här och har insett att hur man än går så kommer man till "skogen". Typ några gångstigar/gång-grusbanor vid vattnet.

Hade ju tänkt ta några fina bilder från det fina bostadsområdet vi bodde i tidigare, Gamla Enskede, med superläckra hus från början av 1900-talet. Även kallat "idyll".  Men det var inte så kul att smyga omkring och ta kort på folks hus mitt på dagen. Så detta får duga, finns som sagt massa finare än dessa.

    

Vi hade nyligen även en trevlig grillkväll på Fredhäll med Jakob och Annika. Då  lyckades J få en fästing i håret när han skulle kissa i buskarna i mörkret (smart!), som han inte märkte förrän någon dag senare. Usch!

      

Och sen kan man roa sig så här... ;)

 

I helgen var vi och såg på The Voice också. Det var ganska okej ändå. Typ Promoe, Janet, Lazee och Million Stylez. Men bäst av allt var Jakobs rapattack-medley och ett dance-tribute till Michael Jackson. :)

  


Efteråt skulle vi och typ 30 000 till åka T-bana. Det var mindre kul! Puh!


I helgen blir det att jobba helt själv för första gången, hoppas verkligen att det kommer gå bra och att det är hyffsat lugnt så man får en bra start. Och imorrn ska jag nog åka in en sväng till stan och försöka få några presenter köpta än en gång. Hoppas det kommit in mer nytt nu... 

Dagens tips: Kolla in klippet på Youtube med Beyonce, Justin med flera. http://www.youtube.com/watch?v=LBC7pilGoPc  Himlars skoj! Tips från Ida och Julle.

Ha det bäst! Kram /Den återfunna Mary

 




Operation trötthet


Hur kommer det sig att det alltid börjar ösregna just när man ska gå ut på långpromenad med vovven? Slår aldrig fel, även om det varit uppehåll hela dagen. Fick bära ut stackaren under paraplyet, till en gräsplätt där hon fick snabbkissa. Tur hon är smart och fattar att det gäller att passa på, blev två hela kissningar på den lilla stunden. :)

Idag har jag i alla fall bestämt mig. Efter att jag i princip somnat framför hemnet två dagar i rad nu, är det dags att göra något åt min trötthet. Får förmodligen i mig för lite järn, och kanske också för lite zink. Har nämligen inte riktigt lyckats med min veg.matlagning den senaste tiden, när man flyttat runt och stått i. Allt är så mycket enklare när man har sina egna kärl (finns inte ens en paj- eller ugnsform här), plats för sina skafferigrejer, frysgrejer och allt sådant. 


Så dagens operation trötthet ser ut såhär:
- Ett välbehövligt träningspass som kickar igång lite endorfiner
- Ett glas juice med lite välbehövligt C-vitamin (ökar järnupptaget i ---->) och en smörgås.
- Åka till Globen och införskaffa en burk "Mitt val kvinna". Som jag tror är bra eftersom det bara ger halva dagsbehovet av det mesta, så man kan fylla "kvoten" på vanligt sätt samtidigt. Då behöver man inte oroa sig för att få för mycket av något.
- Äta typ ett kilo spenat och frukt till middag.
- Lusläsa SLV:s tips om järnintag
- Gå och lägga sig i tid!


Trots att jag egentligen är emot kosttillskott så har jag faktiskt funderat ett tag på på just dessa vitaminer/mineraler. Skulle behöva en liten push nu och ett tag framöver. Eftersom man fortfarande är lite ovan med veg.maten och förmodligen inte lyckas få i sig allt som man borde. Visst grönsaker är jättebra, men dom ger inte alltid så mycket näring som kroppen behöver. Åtminstone inte sett över tid. Och diverse sojaprotein-kött i olika former är jag inte den främsta anhängaren av. Finns självklart massa annat också, men jag känner verkligen att jag måste ta tag i bönorna och börja pilla in dem i allt nu. Kanske skulle göra en smarrig hummus? Eller kanske Ernst:s gröna ärtor-hummus? Lät ju såå gott. Och snart måste jag göra min linssoppa! Ska lägga upp receptet någon gång, den är supergod.

Haha, nu kom jag ihåg i skolan när vi hade läst kost ett tag och läraren frågade en massa frågor om vart man kunde hitta vissa ämnen. Och en tjej i klassen började ropa ut "ärtor, bönor och linser" så fort en fråga ställdes. :) Men det stämde faktiskt. Dom är grymma undergörare... :)

OCH apropå vitamintillskottet, så känner jag också med den stora influensan i antågande och mitt imunnförsvar på senaste tiden, att det vore bra att börja preppa rejält. Med tanke på att man har astma och kommer jobba på ett ställe där sådana patienter med största sannolikhet vårdas.

Så nej, nu ska jag bara ta och kika lite på Madde och Jonne som förlovat sig och sedan iväg till Globbe. Tjing tjong!


PS. Stockhom är allt bra underbart, vart annars kan man se Rickard Herrey komma och virra runt mitt i trafiken på en hyrcykel, medan man väntar på bussen till jobbet?


Pride! In the name of love

Tjohej!

Igår var jag och kikade på Pride-paraden. Det var en udda skapelse, med positiv betoning. :) Men det var kul att se att den verkar vara så omtyckt, bland alla åldrar och grupper. Ett tecken på att samhället går åt rätt håll i vissa avseenden i alla fall. Nu blev ju inte bilderna så bra eftersom det var så mycket folk och det gäller att vara snabb om man ska få med alla "specialeffekter".  Men det andra kortet är jag i alla fall riktigt stolt över. ;)




Grymmaste ekipaget (Synd att inte ljudet hörs...)


Mark och Jonas


SL

       
Stolta föräldrar!                                                                        

     


Massa massa folk

        
Stockholms brandförsvar        
                        
  
                                             Transa med kreation som just faller

Man imponeras verkligen över den livsglädje och öppenhet de står för! :) Sånt som borde vara självklart.


Annars är jag aningen uppstressad och slut efter allt nytt jag proppat in i hjärnan i veckan. Sugklockor, laktattest, snitt, ph-sprutor, partus och placentor, CTG-n och så vidare. Min bild av undersköterskans jobb på en förlossningsavdelning var uppenbarligen aningen naiv, efter min praktik för väldigt länge sedan på en betydligt mindre sådan avdelning.  Märker också att man har blivit så grymt ovan med blod, kanyler, olika mindre vanliga kroppsvätskor och sådant. Så det har varit en hel del illamåendekänslor kan jag säga. Första dagen var svimmningen riktigt nära, när jag såg första EDA-n, som var lite speciell också. Men det gick bättre andra gången i alla fall. Så det går väl framåt. Måste bli van igen ju! Och det fort... :/ Får la kämpa på.

RSS 2.0