Nu är det höst!

Det märks verkligen att hösten är här nu. Det blåser friska vindar ute, för att inte säga stormvindar som det blåste igår, lönnar och rönnar börjar få supervackra röda blad och bär, alla nyponbuskar är fulla av nypon, blommorna gör ett sista tappert försök till att blomma och en och annan har faktiskt tagit på sig mössa. Och såklart, sist men inte minst - förkylningarna. Även jag drabbad såklart. Ont i halsen, musklerna och ett evigt snörvlande.

Blev tvunga att tacka nej till jobb inatt därför, så det var ju synd. Har annars jobbat hela helgen, även om det bara var två nätter, så känns det så för det tar sån tid att försöka sova i förväg och "efterväg".  Trivs dock med att jobba natt, är sån bra stämning på jobbet oftast då. Man hjälps åt på ett annat sätt och har förståelse för att nån är trött, eller "tjorvar" till det lite.. ;) Sen tjänar man ju alltid bättre på nätterna också. Och det verkar som att dom mest är i behov av vikarier då, så det är väl bara att fortsätta försöka hålla den dygnsrytmen, eller? :/
Var i alla fall med när 4 små liv kom till världen, så bara det är ju fantastiskt i sig. :)
Haha, när folk frågar hur många som föddes "i natt" känns det nästan som att det är en själv som fått så många barn. Man går liksom in i det så mycket, engagerar sig (säkert ett nybörjarsyndrom) och kämpar med i med- och motgång.

Har de senaste dagarna nämligen funderat en hel del på hur jag trivs med det där jobbet och så, eftersom jag i förra veckan blev kallad till en intervju och erbjuden en heltidstjänst på en bad- och motionsanläggning. Med en delad tjänst där och på deras skönhetssalong. Dock skulle jag inte få göra några behandlingar till att börja med utan eventuellt vara med och utveckla salongen så den innefattar spa-verksamhet om ett tag, men nu bara receptions- och försäljningsarbete och medlemsrådgiving. Det hade säkert varit superkul och ett bra sätt att komma in i branschen, men det var så mycket som var osäkert och det var så himla typiskt att detta erbjudande kom nu när jag just kommit in i det andra jobbet och trivs så bra. Bah gha! Har funderat såååååå mycket hela helgen, men idag svarade jag i alla fall nej. Vet fortfarande inte om det var rätt, men det var mer som vägde emot än för, på nåt sätt. Kommer väl antagligen få ångra det, men bara därför så ska jag banne mig ge mig ut på hetsjakt efter ett extra/deltidsjobb inom spa/massage istället, som jag var ute efter (var tvungen att jobba heltid hos dem). Ska ju inte ge upp! :) Och nu börjar ju högsäsongen för behandlingar... Hopp, hopp...

Annars rullar även det annorlunda Stockhomslivet på, till exempel var vi i helgen ut till Nacka/Gustavsberg, körde runt lite, tog en liten prommis och så. Vi noterade att det där fanns namn på många ställen som annars finns i Stockholm, som Farstaviken till exempel. Någon dag efter hörde vi på nyheterna att man hittat en död kvinna i Farstaviken. Huga, må jag säga. Och som alla garanterat hört idag har ju ett Ocean's-Västberga ägt rum inatt, inte långt härifrån. Så jah, det händer ju en hel del tråkiga saker här också.

Neh, J jobbar ikväll så jag och S:et är själva, så jag ska nog dra mig mot tepåsen och fixa en kopp med rött chai och honung innan idol.

Så dagens tips: Honung mot halsont, eftersom det är bra för läkningen och rött te som jag faktiskt läste på jobbet att många afrikanska kvinnor dricker för att främja amningen. Så i dessa höst- och babyboomtider är väl det då en utmärkt komination! :)

Annat bra med rött te (Rooibos):
- Innehåller inte koffein så det är bra att dricka på kvällen
- Innehåller zink, magnesium, kalcium, mangan, fluor
- Innehåller superoxid dismutase som tros motverka åldrande
- Påstås förebygga allergier och lindra; kolik, astma, hösnuva, eksem och sömlöshet

Kom dock ihåg att det ska dra länge! Ca 6-8 minuter. Och världens än så länge bästa teaffär är såklart Sävast hem och trädgård. Supergoda blandningar, massa sorter och bra priser. http://www.hemochtradgard.com/

Nu blir det chai, idol och Selma! Mys på i höstmörkret, hej hej!
















Shit vilken dag!

Dagen inleddes med att jag fick ett sms från min moster om att min kusin fått en liten tjej under natten. Väntade visserligen på uppdatering i saken, men att det skulle gå så fort trodde man ju inte. :) Så nu väntar jag bara med spänning på att få höra mer och såklart se lillisen till veckan.  Jätte jätte jätte jätte GRATTIS till er, Anna och Johan! Och GRATTIS Molly på födelsedagen! :)

Sedan var ju planerna att jag skulle åka iväg till stan och fixa lite grejer innan vi åker hem. Ville gärna åka tidigt innan det blev så mycket folk. Men när jag varit ut med Selma och skulle in igen så funkade inte nyckeln. Så jag var utelåst! Höll på och flipprade med nyckeln ett tag innan jag började ringa på ringklockan istället. J låg inne och sov, men han hörde ju såklart inte ringklockan som den sjusovare han är. Gah! Ringde och ringde, tillslut blev jag tvungen att knacka och banka. Och epig som "spåndörren" är lät det skithögt i trapphuset och jag fick nästan för mig att grannarna var och kikade i nyckelhålen för att se om det var hos dom som det knackade. Uppfann alla det sätt att ringa på ringklockan, massa olika melodier. Gav upp och försökte ta i allt jag hade i nyckeln. Men den gick inte upp. Gav ringandet en chans till innan jag planerade att uppsöka hjälp. Och då kom han, sömnig i ögonen...

Han fick då rycka ut och köpa låsolja istället, men när han kom tillbaka hade han såklart köpt just den sort som vi googlat fram att man INTE skulle använda till sådana lås. Det kunde förstöra låset på nåt sätt. Så för att ta det säkra före det osäkra när det inte är vår lägenhet letade vi upp ett ställe som sålde ASSA:s egna låsspray. Men såklart och som vanligt i Stockholmstrafiken, körde han åt fel håll och då går det inte att vända på ett bra tag. Haha så det var sjukt stressigt med tanke på att han skulle åka til jobbet innan två. Fast det tog iaf bokstavligt talat en sekund sedan så funkade låset perfekt!

Sedan gjorde jag mig klar och tänkte åka iväg, men då säger J: Just ja, pratade med Jakob. Det brinner på T-centralen, så du kan nog inte åka dit. Duuuu skämtar!! Nej... Varför just idag, hur ofta händer det ens?
Kollade på internet och där verkade det som att det inte gick att stanna med T-banan i innerstan. Så man kunde inte ens åka till nån närliggande station. Men jag chansade ändå och åkte iväg och just när jag var på den stationen som räknas som innerstan sa chaffören att han just fått klartecken att detta var ett av det första tågen som skulle få gå. Men det gick bara att hoppa av på Hötorget. Fast det gjorde inget för jag hade ärenden dit också. :)

Sedan vände oturen och det blev jättetrevligt istället. Strosade runt på NK och blev glad av alla udda, häftiga och mindre häftiga personer som också strosade runt där. Är så kul att se vilka stilar folk kan komma på. Snacka om att det finns kreativitet. Jag upptäckte också saker som jag inte sett förr, då jag mest dissat hela NK. Dom har ju en jättetrevlig avdelning för kosmetik och hudvård, mycket bättre än åhlens! Massa roliga märken, typ Kiehls, Cow parfymeri, Thann & Harnn (http://www.thannharnn.se/), Björk och berries (http://www.bjorkandberries.com/) m. fl. Jättefina grejer som luktar supergott! Älskar verkligen att gå på sådana ställen, blir helt lugn i själen. Och sen är ju allt så fint, en blandning av naturligt, orientaliskt och retro/klassiskt, precis i min smak. Köpte bland annat en deo från Björk och Berries till mormor som en liten försenad födelsedagspresent. Så får se vad hon tycker om den. :)



Sedan var det även modevisning där, höstmodet för herrar. Så det var ju också lite kul! Och en jättegullig expedit gav en massa prover åt mig från Nuxe. Tror dock inte att jag ska köpa det för det är inte lika naturligt som Dermanord (som jag lovvar!). Men jag ska definitivt kolla upp det. Bra att ha koll på alla märken som ploppar upp och utlovar ekologi, naturlighet m.m.

Köpte lite mer jox i presentväg, men hann inte allt på den korta tiden (haha har ju alltid för lite tid när det gäller shopping, iaf här). Så det får eventuellt bli en sväng förbi Nacka Forum imorrn före/efter lägenhetsvisningarna vi ska på.

Wihoooo! På tisdag åker vi hem! Ska bli så skönt att komma upp till naturen igen där Selma kan röra sig obehindrat utan risk för fästingar, och leka med sin älskade Zimba. Har varit en dålig matte det senaste dagarna så det är riktigt synd om henne. Sedan längtar man ju såklart också efter att träffa alla! Och framförallt släktens yngsta och äldsta personer. Skiljer faktiskt 88 år mellan dom nu... ;)

Ska gå och sköta vovven nu och mysa lite med henne, "Cookie Dough" och TV:n, som en äkta ensam hemmafru. Hade också tänkt försöka hinna läsa lite i "Lyckoformeln - Vad vetenskapen kan lära oss o lycka". Haha väldigt fascinerande, men dock tung ibland! :)

Kram kram


Linssoppa och So You Think You Dance

Gjorde precis den smarriga linssoppan igen! Prova den Ida! Den är jättegod för att vara soppa och väldigt matig. Dessutom är den enkel att göra, billig och räcker länge. Och linser är ju supernyttigt! ;)

Bulgarisk Linssoppa a la Mary

2 dl röda linser
2 gula lökar, hackade
1 msk olja
1 liter vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 lagerblad
2-3 vitlöksklyftor, pressade
1 burk krossade tomater
1 tsk socker
2 tsk timjan
ca 1 port. spagetti (ungefär som en tia), bruten i korta bitar
ev. lite oregano och persilja
ev. Lite Sweet-Chili sås, tabasco eller liknande
ev. lite soja
ev. 1 tsk vitvinsvinäger

- Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i olja och skölj under tiden linserna.
- Häll i vatten, buljongtärning, linser, paprikapulver, salt, lagerblad, pressad vitlök och tomatkross.
- Låt det koka upp och koka sedan på svag värme under lock ca 10-15 min. MEN lägg i den brutna spagettin ungefär när dess koktid återstår.
- Smaka av med socker, sweet-chili sås/tabasco och timjan m.m. (Späd med mer vatten om den blir för tjock.)
- Ät och njut, gärna med en klick turkisk yoghurt och ett gott bröd.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Igår var det final i mitt favoritprogram So You Think You Can Dance! Men tyvärr vann som vanligt inte den jag hejjade på, Brandon. Usch, dom är så otroligt duktiga där. Som J säger, den bästa i Sveriges/Nordens sånt där är ju inte ens lika bra som den sämsta av de som kommer med där.

Kolla bara in detta, http://www.youtube.com/watch?v=9q9hArbfC4I&feature=fvw

Brandon solo: http://www.youtube.com/watch?v=LiUoyMK_j3A&feature=related

Brandon utklassar: http://www.youtube.com/watch?v=pyKcbIfsuiM

Eller denna med tjejen som vann, otroligt! :) http://www.youtube.com/watch?v=PLuUvE-xtWY&feature=related

Eller detta gruppuppträdande: http://www.youtube.com/watch?v=nlVcN2u71AM&feature=PlayList&p=1ECD0EF736A43423&index=12

Också grymt: http://www.youtube.com/watch?v=3PXiPzhxw7E&feature=related



Nej, nu ska jag gå och värma lite linssoppa till sen middag... Mmm! Sedan hemnet och film eller nåt. Hej hej!


RSS 2.0