Nu är det jul igen...

I helgen har det julats vill jag lova! Riktigt skönt, kul och mysigt. :) Var ju tvungen att ta igen lite jul sedan förra helgen då jag bara jobbade och det enda i julväg jag hann med var en jättegod lussekatt som en barnmorska bakat, som fick ätas halvt i språng. Men den här helgen var både J och jag lediga. Så i fredags tog vi våran julpromenad (som egentligen skulle tagits förra helgen). Vi tog med oss Selma och gick runt i Gamla Stan och på julmarknaden där, vidare till Nybroviken och Marsipanbåten där man fick prova olika sorters marsipan, till Kungsträdgården och marknaden där. Där luktade det härlig glögg och vi hittade en eld att värma oss på (eftersom J glömt sina vantar........). Sedan gick vi förbi NK och deras otroligt fantastiska skyltfönster, och på vägen till tunnelbanan gick vi förbi marknaden vid Sergels torg där Selma blev helt yr av all korvlukt.

Appropå NK... Shit vad fint dom gjort det! Man kan stå och titta hur länge som helst ju, vilket många verkar göra också. Ville inte ta kort, hade nog inte gått att få med allt ens, men lånade några bilder från NK:s hemsida. Och till detta kan då läggas ljud, att figurerna rör på sig, plus en saga om hur Snödrottningen (hon på första bilden) färdas från fjäll till kust och sprider snön. :) Önskar så mycket att Jolina hade kunnat komma och få se det!














I lördags åkte vi på juklappsjakt till Nacka Forum där vi till våran stora chock märkte att det var parkeringsjakt deluuuuuuxe! Folk körde runt runt som dårar i p-huset för att hitta en plats. Puckade jag trodde att så stora köpcentrum alltid hade så många platser att det aldrig blev för fullt, men tydligen inte. Vi hittade i alla fall till slut en och hann in på några affärer innan vi åkte vidare till Sickla köpkvarter där J fick handla sin i princip enda julklapp (lycko honom!). Sedan drack vi glögg på kvällen och mös tills jag bokstavligt talat stööp i säng.

Och idag var vi först på visningar (såklart), sedan ut till Drottningholms Slott där vi just missade julmarknaden men ändå hann in och handla en och annan liten klapp. Sedan gick vi en liten sväng i pissvädret och mörkret, så Selma fick göra ifrån sig lite på kunglig mark. Där hade dom också tänt en massa marschaller i trädgården, så det var fint! Sedan hem till glögg igen, pepparkakor och lussekatt.

Såklart har vi även varit ackompanierade hela helgen av våran stora upptäckt...

...Det finns nämligen en hel radiostation här som bara spelar jullåtar! Hur coolt är inte det. Gamla upprepande julskivor - släng er i väggen, det finns ju Vinyl-Jul. ;)

Våra favvolåtar
Min: "All I want for christmas is you" (tätt följt av "Julskinkan har rymt")
J:s: "Mer jul"
Selmas: "Jingle bells" (med hundar)


Dagens tips: Dessutom fick vi när vi gick i Gamla stan ytterligare ett tips på hur man kan vara supereffektiv. Tid är ju pengar som sagt. Såg nämligen en kvinna som satt hos frisören med datorn i knät, på skynket. Som J sa, hon tjänade väl in frisörbesöket under tiden. Hoho ja herre min...

God Jul!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0